Posted by: nitnotzz | December 11, 2010

KDRAMA: SECRET GARDEN (2010)

Lately, I prefer to watch on-going dramas rather than the finished ones. Gak tau kenapa, tapi rasanya lebih greget and more crack addicting which I Like it *Rianti Cartwright style mode ON*😛

Tahun 2010 in is one of Kdrama years, so many great dramas sampe bingung mo nonton yang mana. List of Kdramas I watch(ed) this year:

  • Chuno (KBS)
  • Cinderella’s Sister (KBS)
  • Coffee House (SBS)
  • Dr. Champ (SBS)
  • I Am Legend (SBS)
  • Mary Stayed Out All Night (KBS)
  • Mischievous Kiss (MBC) including You Tube version
  • My Girlfriend is a Nine-Tailed Fox (SBS)
  • Oh! My Lady (SBS)
  • Personal Preference (MBC)
  • Prosecutor Princess (SBS)
  • Secret Garden (SBS)
  • Stars Falling From the Sky (SBS)
  • Sungkyunkwan Scandal (KBS)
  • The Woman Who Still Wants to Marry (MBC)

Now I know where my 10 hours/day “working hours” fly by…😀

My latest drama crush is of course the “it” drama of end 2010 which is Secret Garden. Below are the details via dramawiki:

  • Title: 시크릿 가든 / Secret Garden
  • Genre: Melodrama, fantasy, romance
  • Episodes: 20
  • Broadcast network: SBS
  • Broadcast period: 2010-Nov-13 to TBA
  • Air time: Saturday & Sunday 21:45

Synopsis

The drama tells the story of Kim Joo Won (Hyun Bin), an arrogant and eccentric CEO who maintains the image of seeming perfection, and Gil Ra Im (Ha Ji Won), a poor and humble stuntwoman whose beauty and body are the object of envy amongst top actresses. Their accidental meeting, when Joo Won mistakes Ra Im for actress Park Chae Rin, marks the beginning of a tense, bickering relationship, through which Joo Won tries to hide a growing attraction to Ra Im that both confuses and disturbs him. To complicate matters further, a strange sequence of events results in them swapping bodies.

People in the forums are compared Joo Won (hyun bin character) as Mr. Darcy which made me so curious that I ended up watching “Pride & Prejudice” and boy, I ♥ it very much. Yes, I know I’ve been living under the cave for not knowing the story of this so popular novel by Jane Austen “Pride & Prejudice”. But it’s better late than never, isn’t it???😀

Great chemistry between the leads, superb dialogue and Hyun Bin played the twisted character so well that makes me fall in love with him all over again since MNIKSS (My Name is Kim Sam Soon).

Hyun Bin many "faces" at Secret Garden

He’s (in)famous line as I got from Soompi as below: 

이게 최선입니까? 확실해요?
ige choeseonimnikka? hwaksilhaeyo?
Is this the best you can do? Are you sure? (formal speech)

그게 최선입니까? 확실해요?
geuge choeseonimnikka? hwaksilhaeyo?
Is that the best you can do? Are you sure? (formal speech)

그게 최선이야? 확실해?
geuge choeseoniya? hwaksilhae?
Is that the best you can do? Are you sure? (informal speech)

And don’t forget about the “legendary sparkling tracksuit”

The "EXPENSIVE" sparkling tracksuit made in ITALY

The magnificent house

 

This drama is so very effing addicting that weekends seem so much further away. Aisshh, the agony of waiting!! :(  I’m being so impatient that I watch the raw version even though I don’t understand 98% of the dialogue….😛

Thank god there’s soompi, dramabeans, hellochloe and softy to enlighten me until waiting for the subs to be available at kimchidrama .

Posted by: nitnotzz | July 23, 2010

My Stupid Boss: Fans Stories

Yippie!! My first ever “book” finally published! Well, it’s not actually my own book cause the book contains 152 stories which “only” 2 of it is my stories…😛

Eventhough it’s been a while, but I still want to express my happiness through this blog. Lumayanlah buat jadi salah satu kenangan terindah dalam hidup seorang kuli seperti saya…😀

Seorang temen menyemangati saya di fesbuk and said that someday I can write my own single book.. ^^

Yah, semoga… jangan patah semangat untuk merubah hidup jadi lebih baik! Bola itu bulat, Jendral!! *analogi gak nyambung yang setengah maksa* =))

Intinya adalah seperti yang pak bossmen amoy kerani bilang “Impossible we do, Miracle we try”🙂

Posted by: nitnotzz | July 5, 2010

Kdrama: Soulmate (2006)

  • Title: 소울메이트 / Soulmate
  • Genre: Comedy, Romance
  • Episodes: 22 (aired on 12 days) + 1 special
  • Broadcast network: MBC
  • Broadcast period: 2006-Mar-13 to 2006-Jun-05
  • Air time: Monday 23:05

Synopsis

The person you meet once in your lifetime that fate has brought to you! This person you call your soulmate. The year 2006, your soulmate is secretly creeping up on you… What if my other half is really living somewhere out there; will I be able to notice them? It is a question that can be asked by anyone who is in their marital age. A time when matchmaking agencies are flooded with people! Try re-identifying the true meaning of marriage and love while watching 6 couples live the same life that you’re living in.

We will show you everything you need to know in the love game!

This is a sitcom young adults and adults can enjoy. Members of all age groups can enjoy it, and benefit from its honest and ongoing talk about love. It gives its viewers some final answers to the “love game” questions and presents confusing issues in a way that everyone can understand. The drama will tell you everything you’ve always wanted to know, from spending a night with a guy you don’t like, to how to completely win over a guys heart; and much more!! It spills out all the secrets of the love game.

“It is easier to stir up a women’s heart than to drink wine.” Dong-wook, a playboy who no one can even dare to follow. “My boyfriend of 5 years!! He is definitely my soulmate!!” Soo-kyung, a girl who only looks at one man like a sunflower; a perfect, pure hearted character. Two people who have never seen each other, and who live on the opposite sides of the world from each other live and love in their own way, but from some point on they start to move towards the same dream and feel the same physiological feelings. Two people who have met by fate in a world full of mixed up fates. Now, the most amazing things, which no one could have ever thought of, start to unfold between the two.

–MBC Global Media

This drama serves us different type of story; boys stories in the first half and the later half for the girls stories and how ‘fate’ met them at the end of the episode. All cast were using their real names, which is quite unique and interesting.

Honestly, I got little bit boring for the first 6 episodes karena kelamaan nungguin kapan the lead couple ketemu. Once they met, ceritanya jadi menarik & addictive. Great soundtrack for sure!! Two thumps up for the music director. Every song was perfectly put and suits the story very well.

My favorite scene would be the bench scene when Shin Dong-wook & Lee Soo-kyung firstly met, it tore my heart out… *sob*

The ending keeps you hanging and dying for more… too bad, there won’t be any season 2, I guess I’ll use my own fantasy to get my own happy ending😛

Personally, do you believe in soulmate? I think the possibility is about one in a million. Skeptical? Yeah, I am.

But anything CAN happen in the drama land…😛

Posted by: nitnotzz | July 5, 2010

My heartless boss

July 5, 2010

I think my current boss is the most heartless person I’ve ever known. It sounds exaggerated but sadly it’s true!

How can he be angry to my co-worker because of she’s being sick!!

HELLO there!!! We are human not a robot you dumbass!! Boro² ngasih tunjangan buat berobat, orang batuk malah dimaki²!! Bukannya sakitnya sembuh malah yang ada nambah sakitnya, which is “SAKIT HATI”……@#%@$!!

Quoting my other co-worker said “what a heartless monster that called boss that we have” *sigh*

Nasib jadi kuli…oh…kuli… T_T

Posted by: nitnotzz | March 23, 2010

Protected: Series of unfortunate events

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Posted by: nitnotzz | November 24, 2009

Kdrama: You’re Beautiful

  • Title: 미남이시네요 / Minami Shineyo
  • Also known as: You’re Beautiful / You’re Handsome
  • Genre: Romance, comedy
  • Episodes: 16
  • Broadcast Network: SBS
  • Broadcast period: 2009-Oct-07 to 2009-Nov-26
  • Air time: Wednesday & Thursday 21:55

Synopsis

Drama ini mengangkat cerita tentang idol group bernama, A.N.JELL (read: angel) yang beranggotakan Hwang Tae Kyung (Jang Geun Suk) sebagai leader yang dingin & charismatic, Kang Shin Woo (Jung Yong Hwa) si pendiam yang perhatian & baik hati dan Jeremy (Lee Hong Ki) si ceria penyegar suasana. Mereka berencana menambah satu orang personel lagi. Melalui audisi, akhirnya president Ahn memutuskan Go Mi Nam (Park Shin Ye) sebagai anggota baru A.N.JELL. Tetapi karena Go Mi Nam sakit, akhirnya manager Ma membujuk saudara kembar perempuannya Go Mi Nyeo (diperankan oleh Park Shin Ye juga) seorang apprentice nun yang lugu untuk menyamar sebagai Go Mi Nam sampai the real Go Mi Nam kembali. Chaos & drama terjadi karena dalam prosesnya semua personnel A.N.JELL jatuh cinta kepada Go Mi Nam. Masalah bertambah ruwet antara Hwang Tae Kyung & Go Mi Nam dikarenakan masa lalu mereka yang pahit.

This is the first on-going Kdrama yang aq ikutin, dan rasanya amat sangat menyiksa!!  The agony of waiting for the next episode, it’s torturing indeed. Duh, kapok rasanya, hari rabu & kamis jadi berasa weekend!! But I really like this drama, ceritanya bagus & pemainnya juga okeh punya (two thumbs up in Mi Nam style!!). Gak nyesel nontonnya, meskipun agak gak sabar nunggu versi subnya. Tapi nggak ilang akal, nonton versi rawnya via youtube in the morning dan nunggu javabeans yang baik hati buat recapnya. I’m one of the YBaddicts and proud!!😀

OST nya juga ciamik abis and sang by the cast itself. Kalo lagi mellow, try to listen to Good Bye song by Jang Geun Suk.

Jang Geun Seok made me fall in love with him, with his baritone voice and sneer smile…😛 Pokoknya T.O.P  B.G.T deh.. Despite the low rating in Korea, drama ini is a hit in the online sites and forums. Highly recommended!!

This drama is going to end on this week…*sob* A.N.JELL, I’m surely gonna miss you!!!

UPDATE: Don’t expect too much from the final episode, cause I did and left unsatisfied…😦

Posted by: nitnotzz | November 9, 2009

MotoGP: Valencia, Spain

Nov 8, 2009

Seri Pamungkas 2009 milik Pedrosa

Tampil superior di sesi latihan & kualifikasi ternyata nggak menjamin jadi juara. Buktinya Casey Stoner yang sukses start di pole, terpaksa harus “pensiun” bahkan sebelum lomba dimulai gara-gara terjatuh saat warm up lap. Ban yang dingin jadi kambing hitam kegagalan Stoner di seri penutup 2009 ini.

Pedro4-isi

Pedrosa yang start di posisi 2 pun tak menyia-nyiakan kesempatan dengan startnya yang apik dan langsung melesat memimpin lomba dari awal hingga akhir lomba, disusul Rossi dan Lorenzo di posisi 2 dan 3.

Pedro7-isi

Ben spies, sang juara Superbike 2009 yang akan memperkuat Yamaha Tech3 musim depan, ikut lomba sebagai wild card dengan sukses finish di posisi 7 dari posisi start ke 10. Cukup lumayan untuk seorang Rookie.

n504960_spies_0_0.preview_big

Jalannya lomba bisa dilihat disini

Hasil akhir klasemen pembalap MotoGP 2009:

1 Valentino ROSSI ITA Fiat Yamaha Team 306
2 Jorge LORENZO SPA Fiat Yamaha Team 261
3 Dani PEDROSA SPA Repsol Honda Team 234
4 Casey STONER AUS Ducati Marlboro Team 220
5 Colin EDWARDS USA Monster Yamaha Tech 3 161
6 Andrea DOVIZIOSO ITA Repsol Honda Team 160
7 Toni ELIAS SPA San Carlo Honda Gresini 115
8 Alex DE ANGELIS RSM San Carlo Honda Gresini 111
9 Loris CAPIROSSI ITA Rizla Suzuki MotoGP 110
10 Marco MELANDRI ITA Hayate Racing Team 108
11 Randy DE PUNIET FRA LCR Honda MotoGP 106
12 Chris VERMEULEN AUS Rizla Suzuki MotoGP 106
13 Nicky HAYDEN USA Ducati Marlboro Team 104
14 James TOSELAND GBR Monster Yamaha Tech 3 92
15 Mika KALLIO FIN Pramac Racing 71
16 Niccolo CANEPA ITA Pramac Racing 38
17 Gabor TALMACSI HUN Scot Racing Team MotoGP 19
18 Aleix ESPARGARO SPA Pramac Racing 16
19 Sete GIBERNAU SPA Grupo Francisco Hernando 12
20 Ben SPIES USA Sterilgarda Yamaha Team 9
21 Yuki TAKAHASHI JPN Scot Racing Team MotoGP 9

 

Tahun depan MotoGP dijamin lebih seru dengan masuknya Spies, Simoncelli dan juga Juara kelas 250cc 2009 (the last champion karena tahun depan ajang ini akan berganti menjadi Moto2) H. Aoyama.

Posted by: nitnotzz | October 26, 2009

MotoGP: Sepang, Malaysia

October 25, 2009

Stoner Menang, Rossi Juara Dunia

Setelah sempet ditunda 15 menit karena turun hujan, akhirnya lomba dimulai dengan Rossi start di pole position. Malang bagi Lorenzo, karena masalah pada motornya, dia terlambat parkir di starting grid dan akhirnya harus merelakan posisi start 2 miliknya dikosongkan karena terkena pinalti start di posisi paling buncit.

Rossi pun tak lepas dari masalah karena selepas start dia bikin kesalahan di tikungan awal sehingga posisinya langsung melorot ke posisi 8. Lorenzo justru tampil ciamik dengan meringsek ke posisi 10, bahkan di lap ke dua sudah berhasil menyalip Rossi di posisi 6.

Sampai lap ke 14, komposisi pembalap adalah Stoner yang telah memimpin lomba sejak lap 2, Pedrosa, Dovisiozo, Rossi dan Lorenzo.

Rossi akhirnya mampu menyelesaikan lomba di posisi 3, dengan “bantuan” Dovisiozo yang nyungsep di gravel di lap 15, posisi yang sudah cukup untuk menasbihkan dirinya sebagai Juara Dunia MotoGP 2009. Juara dunia ke-7 bagi Rossi di kelas utama MotoGP dan total ke-9 di seluruh kelas MotoGP. Bravo Rossi!!

Sepang 09

Hasil Balapan:
1. Casey Stoner Ducati 47m24.834s
2. Dani Pedrosa Honda +14.666s
3. Valentino Rossi Yamaha +19.385s
4. Jorge Lorenzo Yamaha +25.850s
5. Nicky Hayden Ducati +38.705s
6. Chris Vermeulen Suzuki +41.061s
7. Toni Elias Gresini Honda +48.555s
8. Marco Melandri Hayate Kawasaki +55.557s
9. Loris Capirossi Suzuki +1m00.303s
10. Mika Kallio Pramac Ducati +1m00.440s
11. Aleix Espargaro Pramac Ducati +1m01.655s
12. Alex de Angelis Gresini Honda +1m01.847s
13. Colin Edwards Tech 3 Yamaha +1m10.778s
14. Gabor Talmacsi Scot Honda +1m15.851s
15. James Toseland Tech 3 Yamaha +1m50.672s

Seri terakhir yang sudah tidak menetukan lagi akan dihelat di Valencia, Spanyol 8 November 2009 mendatang.

Posted by: nitnotzz | October 19, 2009

MotoGP: Philip Island, Australia

Oct 18, 2009

Stoner Perkasa, Lorenzo Merana, Rossi (hampir) Juara

Ekspektasi public tuan rumah agar jagoannya jadi kampium dijawab dengan lunas oleh sang juara 2007 Casey Stoner. Mengawali lomba dari pole position, Stoner tak terkejar oleh semua rival-rivalnya dari mulai lap 2 hingga finish. Praktis persaingan hanya terjadi di lap awal. Stonerpun sukses hattrick juara dari tahun 2007, 2008 & 2009 dan berhasil menggeser posisi Pedrosa dari posisi 3 klasemen sementara pembalap. Pedrosa sendiri sukses menggondol podium 3 di MotoGP Australia ini.

Stoner3-450

Detail jalannya lomba bisa dilihat disini.

Lorenzo yang tampil sangat perkasa di MotoGP Estoril tanggal 4 Oct kemaren (gak jadi bikin note karena PLN yang sedang byar-pyet), harus menelan pil pahit karena bikin kesalahan di lap awal dengan menabrak ban belakang Hayden sehingga rem depan dia rusak dan diapun nyungsep di gravel dengan dahsyatnya. Walhasil diapun tak bisa melanjutkan lomba dan kans juara makin menipis karena di hari itu walaupun Rossi “hanya” finish urutan 2, tapi tambahan 20 poin membuat jarak poin dengan Lorenzo makin melebar menjadi 38 poin. Dengan hanya perlu finish urutan 4 di MotoGP Sepang minggu depan, Oct 25, Rossi pun dipastikan menjadi juara dunia MotoGP 2009.

Hasil MotoGP Australia
Pos  Rider             Bike               Time/Gap
1.  Casey Stoner      Ducati             40m56.651s
2.  Valentino Rossi   Yamaha               + 1.935s
3.  Dani Pedrosa      Honda               + 22.618s
4.  Alex de Angelis   Gresini Honda       + 32.702s
5.  Colin Edwards     Tech 3 Yamaha       + 35.885s
6.  Andrea Dovizioso  Honda               + 38.482s
7.  Marco Melandri    Hayate Kawasaki     + 44.451s
8.  Randy de Puniet   LCR Honda           + 44.941s
9.  Mika Kallio       Pramac Ducati       + 54.345s
10.  Toni Elias        Gresini Honda     + 1m01.205s
11.  Chris Vermeulen   Suzuki            + 1m05.417s
12.  Loris Capirossi   Suzuki            + 1m05.950s
13.  Gabor Talmacsi    Scot Honda        + 1m17.951s
14.  James Toseland    Tech 3 Yamaha     + 1m17.985s
15.  Nicky Hayden      Ducati                + 1 lap 

Posted by: nitnotzz | September 17, 2009

K-Drama to be seen

To decide drama apa lagi yang mo kutonton agak gampang² susah, harus selektif biar nggak buang waktu & energy…😀

Akhirnya pilihannya jatuh ke Dalja’s Spring (2007) & City Hall (2009) karena review yang bagus dari forum² drama addicts bikin aq tertarik buat nonton, dan terbukti nggak nyesel banget mantengin layar monitor sampe mata belekan…😛

  • Dalja’s Spring (2007)
Dalja's Spring

Dalja's Spring

Synopsis:

Oh Dal-ja (Chae Rim) is a manager at a home shopping center. She is already 33 years old and is still single. And still waiting for her ‘prince’ to come. She has everything: money, power, and success. The only thing she dreams about is marriage. Then she meets flirty guy, Shin Se-do, who seemed very nice to her. After seeing how he flirts with Wee Seon-joo (and later dumped Dal-ja for her), the beautiful host of the Home Shopping TV show, she seeks revenge. Kang Tae-bong (Lee Min Ki), a guy 6 years younger than her and has a mysterious past, pretends to be her boyfiend and signs a dating contract with her. But then again, who is this Eom Ki-jeong that seemed to be the perfect gentleman? He’s an enterprise representative who’s just so perfect: rich, good-looking, intelligent, and courteous, but recently separated from his wife. Three men, one woman: who will win Oh Dal-ja’s charm? Who will end up as her “knight in shining armor?”

Kalau aq baca sinopsis awalnya aq pikir akan ada persaingan antara Eum Ki Jeong dan Kang Tae Bong buat ngerebutin Dal Ja, tapi ternyata sejak awal hati Dal Ja sudah lebih memilih Kang Tae Bong.

Drama ini fresh and fun, adorable main couple, amusing side characters, walaupun endingnya gak terlalu “gimana” gitu (spoiler alert; no wedding bell), tapi aq masih puas nontonnya…🙂

  • City Hall (2009)
City Hall

City Hall

Synopsis:

City Hall is a drama that will deal with politics in a romantic comedy genre. It’s about the happenings between a young woman mayor and an elite bureaucrat. Jo Gook (Cha Seung Won) is an exceedingly smart government official. He passed the Higher Civil Service quickly, and basically is the perfect guy. But being a deputy mayor is not enough for him. He lives with the dream of becoming South Korea’s President. He should have easily gone straight to the top, but due to an unexpected incident, he gets dispatched as a deputy mayor for a provincial small town, Inju City, where Shin Mi Rae (Kim Sun Ah) was working. Shin Mi Rae is a low-ranking secretary in Inju, but she works her way up in becoming the youngest City Mayor. As their paths met, they have to deal with each other’s personal and social differences. But despite their constant bickerings, would they end up in each other’s arms?

Perfect cast, perfect soundtrack (my favorite is BOORANHAN SARANG by Horan of Clazziquai) and also great chemistry between the lead stars, definitely one of my favorite K-Drama’s couples…^^

Jo Guk-Shin Mi Rae

Jo Gook-Shin Mi Rae

Kim Sun Ah is one of the most talented actresses in Korea. Jadi ya nggak diragukan lagi kualitas aktingnya, apalagi waktu scene dia dilemparin puluhan telur..>_< so touching, and successfully made me cry (as always!!). I’m one of her fans since My Lovely Sam Soon.

Satu hal lagi yang bikin aq jatuh cinta dengan drama ini adalah the male lead star, Cha Seung Won. Oh my god, klepek-klepek rasanya…🙂 Walopun aq belum familiar dengan mukanya karena belum pernah nonton film/drama dia, menurutku he’s the perfect 10/10; wajah, postur, suara, even his smirk makes me melt *tsaaaah*… apalagi kalo pake setelan suit itu..ommmooo… as if he was born with the suit..😀

The georgous Cha Seung Won

The georgous Cha Seung Won

Name: 차승원 / Cha Seung Won
Profession: Actor
Birthdate: 1970-Jun-07 (almost 40 and is still H.O.T!! :drooling: )
Height: 188cm
Weight: 80kg
Star sign: Gemini

Nggak bisa bayangin Jo Gook diperanin sama orang lain deh, walaupun sebenenarnya Cha Seung Won was not originally the director’s first option.

Karena penasaran, aq googling profilnya and turned out he’s been married for 20 years already O_O and has 2 kids. His wife is surely a lucky bastard lady..😛

Older Posts »

Categories